10 tips voor een gezond en vitaal leven voor ondernemers

Een gezond en vitaal leven zorgt ervoor dat jij energieker en scherper bent gedurende de dag. Hierdoor ervaar jij meer energie en ga jij zeker meer uit je (werk)dag halen. In deze blog wij geven wij handvatten hoe jij een gezond en vitaal leven kunt leven.

Een gezond en vitaal leven? 10 tips!

1. Start de dag met een moment voor jezelf

Met een moment voor jezelf bedoelen we dan ook zonder telefoon. Het gebruik van de telefoon zorgt vaak voor stress, dit wil je in de ochtend zoveel mogelijk vermijden. Start je dag bijvoorbeeld in een frisse buitenlucht. Zo kun je jezelf voorbereiden op je dag en heb je direct al wat beweging gehad.

2. Zorg dat je per dag minimaal 30 minuten actief bezig bent

In welke vorm maakt niet uit, zolang je maar in beweging bent.

3. Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op

Dit zorgt ervoor dat je hormonen duidelijke signalen krijgen wanneer het melatonine en het hormoon cortisol aan moet maken. Deze twee hebben invloed op de kwaliteit van je slaap. Zodra je hier beter op gaat letten zul je merken dat je minder vatbaar bent voor stress en meer energie ervaart gedurende de dag.

4. Kies voor voedingsproducten die niet bewerkt zijn.

Dit zijn met name producten waar nog geen verpakking om heen zit. Dit heeft een positieve werking op je darmen waardoor je gedurende de dag een minder opgeblazen gevoel hebt. Je darmen worden ook wel je tweede hersenen genoemd. Zodra deze goed functioneren zal je humeur verbeteren en gaan jouw werknemers een andere kant van je zien.

5. Eet bij iedere maaltijd groenten of fruit

Groente en fruit bevatten vitamine C. Vitamine C zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen door je lichaam. Voeg dus bij elke maaltijd wat groente of fruit toe om het maximale aan voedingsstoffen uit een maaltijd te halen.

6. Zoek dagelijks de kou op, bijvoorbeeld koud afdouchen

Dit zorgt voor een boost van het immuunsysteem doordat er tijdens een koude douche meer witte bloedcellen worden geproduceerd. Witte bloedcellen hebben de functie om virussen en bacteriën te bestrijden waardoor het voor indringende bacteriën en virussen moeilijker wordt om te overwinnen.

7. Maak iedere dag tussen 11:00 en 15:00 een wandeling van minimaal 15 minuten

Op dit moment kun je de meeste vitamine D opnemen. Het zal ook je slaap bevorderen omdat het lichaam beter aanvoelt wanneer het dag en nacht is.

8. Start met mediteren

Dagelijks mediteren zorgt ervoor dat jij je beter kan ontspannen. Dit zal ook helpen om stress te verminderen door dat bij stress het hormoon cortisol actief wordt. Hoe meer stress je ervaart hoe hoger de cortisolwaarde in je lichaam is. Door te mediteren wordt de cortisolwaarde weer verlaagd. Als ondernemer wil jij je stressniveau zo laag mogelijk houden.

9. Maak een wandeling in de natuur

Aan de hand van verschillende onderzoeken blijkt dat de kracht van wandelen in de natuur je stressniveau verlaagt, de kans op depressies afnemen, je neemt stress anders waar en negatieve gedachtes over jezelf nemen af. Een wandeling in de natuur kan dus helpen bij het oplossen van verschillende problemen.

10. Drink maximaal 4 kopjes koffie per dag

Cafeïne zorgt voor een wakker en alert gevoel. De halfwaarde van cafeïne ligt rond de 6 uur. Dit betekent dat als je om 16.00 uur 300 mg cafeïne in neemt, er om 22.00 uur nog 150mg in je lichaam aanwezig is. Dit zal zorgen voor een slechtere nachtrust. Dink je koffie daarom tot 14.00 uur.

Kom weer in je kracht!

Nu weet je waar je gedurende dag op moet letten, maar ook waarom. Ga je al deze tips toepassen? Dan weten wij zeker dat je je gezonder en vitaler gaat voelen en beter gaat presteren binnen je onderneming!

Lukt het niet om een gezonder leven te lijden? Bij Aurora Vitality zijn we gespecialiseerd in het fitter en vitaler maken van drukke ondernemers. Dit doen we onder andere via online coaching.

Online coaching geeft je de mogelijkheid om de coaching in vertrouwelijke omgeving en tijdens businesstrips te volgen. Het voorkomt reistijd en biedt flexibiliteit in het plannen van de afspraak. Een keer per vier weken vind er een fysieke afspraak plaats waarbij technieken doorgenomen worden en een health check plaats vindt. Hiermee worden resultaten bijgehouden en de kwaliteit van de online coaching verhoogt. Kom meer te weten over ons online programma >

Meer weten over een gezond en vitaal leven?

Wil je meer weten over een gezond en vitaal leven? Wij komen graag met je in contact!