Je hoeft niet in de sportschool te staan om fit te worden. Sterker nog, ik train veel van mijn klanten aan huis.

Vaak wordt er gedacht dat een sportschool dé plek is om jezelf fit en energiek te maken. Een sportschool heeft veel apparatuur waardoor het er indrukwekkend uit kan zien. Al het apparatuur heb je lang niet allemaal nodig om jezelf fit en energiek te maken. Er zijn maar een aantal materialen essentieel om hiermee aan de slag te gaan. Deze materialen zijn ook makkelijk thuis te stallen en op te slaan. Het is zelfs al mogelijk om alleen met je lichaamsgewicht aan de slag te gaan. Om je resultaat te behalen is het belangrijk dat je een plan hebt wat aansluit op het doel dat jij voor ogen hebt. Buiten om je plan is discipline noodzakelijk om het plan ook daadwerkelijk te laten slagen. Kennis is vaak wat er ontbreekt waardoor het doel als onhaalbaar wordt gesteld.

Naast het materiaal is het van belang om goede coaching te krijgen. Een coach die aandacht heeft voor jou, die je de juiste sturing geeft die jij op dat moment nodig hebt, die meekijkt naar hoe je de oefening uitvoert en die jou de juiste vragen stelt. Hiermee bespaar je veel tijd en kom je veel sneller bij jou gewenste doel.

Voordelen van thuis sporten

 1. Geen drukte
 2. Hoeft niet te wachten op andere
 3. Geen reistijd
 4. Tijdbesparend
 5. Geen zwetende mensen in je omgeving
 6. Je hoeft je niet druk te maken over hoe je eruitziet


Wat is mobiliteit en hoe verbeter je het

Wat is mobiliteit en hoe verbeter je het?

Wat is mobiliteit en hoe verbeter je het

Wat is mobiliteit?

Mobiliteit gaat over het bewegen van het lichaam. Het is de grootte van de bewegingen die je, op een veilige manier, met je gewrichten kunt maken. Die bewegingen worden begrensd door de omliggende weefsels zoals; pezen, spieren en ligamenten (gewrichtsband). Een optimale mobiliteit is bewegen zonder beperkingen, met optimale kracht, coördinatie en balans. Hoe beter je mobiliteit is, hoe verder je je botten kunt bewegen.

Stabiliteit

Stabiliteit gaat over het behouden van de juiste positie (bepaalde lichaamsdelen, afhankelijk van de vorm van bewegen) over een beweging. Hier is een goede samenwerking nodig tussen alle onderdelen van ons lichaam.

Wil je stabiliteit trainen, let dan vooral op de techniek van de beweging en niet op de kracht waarmee je de beweging uitvoert.

Wanneer is het trainen van stabiliteit nuttig?

 • Rugklachten
 • Nekklachten en hoofdpijn
 • Voor het voorkomen van blessures

Core stabiliteit

Core stabiliteit oftewel rompstijfheid. De romp bestaat uit rug, buik, bil en heupspieren. Het is belangrijk om de juiste stijfheid te creëren met de romp. Kun je de juiste stijfheid creëren? Dan wordt de kans op blessures aanzienlijk minder. Ook zullen je prestaties beter worden. Je gaat de trainingsomgeving veiliger maken. Door het hebben van een sterke romp wordt je lichaamshouding verbeterd en zullen lichamelijke kwaaltjes zoals rug-/heuppijn, aanzienlijk afnemen.

Hoe verbeter je de mobiliteit?

Foamroller

Een foamroller zorgt voor het verminderen van verklevingen en het verbeteren van de doorbloeding van de spieren. Dit zorgt ervoor dat stijve spieren losser zullen komen en hierdoor neemt je mobiliteit toe. Het zorgt ervoor dat je sportprestaties verbeterd worden.

Voeg de foamroller toe in jouw warming up. Rol de spieren die je gaat gebruiken tijdens de training of als je een stijve spier hebt neem deze dan ook mee ook ga je hem niet trainen. Als je zorgt dat al je spieren los zijn, kom je in de training zelf tot betere posities.

Ervaar je spierpijn?

Gebruik dan ook de foamroller. Het zorgt er namelijk voor dat de spieren meer zuurstof op kunnen nemen omdat het bloed beter gaat stromen. Verwacht niet dat de pijn in de spier direct zal afnemen door het rollen.

Stretchen

Door te stretchen maken we een spier langer. Hierdoor krijg je een vergrote gewrichtsbeweeglijkheid. Door deze vergrote gewrichtsbeweeglijkheid neemt de kracht toe! Heb je hulp nodig met stretch oefeningen? Wij hebben handige trainingsvideo's gemaakt waarmee jij snel aan de slag kunt met stretchen.

Aan de slag met je mobiliteit?

Bij Aurora Vitality geven wij in trainingen veel aandacht aan mobiliteit. Ben je benieuwd naar onze trainingen en het online trainingsprogramma? Ik leg je graag uit hoe dit werkt.

 

Neem contact op


  10 tips voor een gezond en vitaal leven voor ondernemers

  10 tips voor een gezond en vitaal leven als ondernemer

  10 tips voor een gezond en vitaal leven voor ondernemers

  Een gezond en vitaal leven zorgt ervoor dat jij energieker en scherper bent gedurende de dag. Hierdoor ervaar jij meer energie en ga jij zeker meer uit je (werk)dag halen. In deze blog wij geven wij handvatten hoe jij een gezond en vitaal leven kunt leven.

  Een gezond en vitaal leven? 10 tips!

  1. Start de dag met een moment voor jezelf

  Met een moment voor jezelf bedoelen we dan ook zonder telefoon. Het gebruik van de telefoon zorgt vaak voor stress, dit wil je in de ochtend zoveel mogelijk vermijden. Start je dag bijvoorbeeld in een frisse buitenlucht. Zo kun je jezelf voorbereiden op je dag en heb je direct al wat beweging gehad.

  2. Zorg dat je per dag minimaal 30 minuten actief bezig bent

  In welke vorm maakt niet uit, zolang je maar in beweging bent.

  3. Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op

  Dit zorgt ervoor dat je hormonen duidelijke signalen krijgen wanneer het melatonine en het hormoon cortisol aan moet maken. Deze twee hebben invloed op de kwaliteit van je slaap. Zodra je hier beter op gaat letten zul je merken dat je minder vatbaar bent voor stress en meer energie ervaart gedurende de dag.

  4. Kies voor voedingsproducten die niet bewerkt zijn.

  Dit zijn met name producten waar nog geen verpakking om heen zit. Dit heeft een positieve werking op je darmen waardoor je gedurende de dag een minder opgeblazen gevoel hebt. Je darmen worden ook wel je tweede hersenen genoemd. Zodra deze goed functioneren zal je humeur verbeteren en gaan jouw werknemers een andere kant van je zien.

  5. Eet bij iedere maaltijd groenten of fruit

  Groente en fruit bevatten vitamine C. Vitamine C zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen door je lichaam. Voeg dus bij elke maaltijd wat groente of fruit toe om het maximale aan voedingsstoffen uit een maaltijd te halen.

  6. Zoek dagelijks de kou op, bijvoorbeeld koud afdouchen

  Dit zorgt voor een boost van het immuunsysteem doordat er tijdens een koude douche meer witte bloedcellen worden geproduceerd. Witte bloedcellen hebben de functie om virussen en bacteriën te bestrijden waardoor het voor indringende bacteriën en virussen moeilijker wordt om te overwinnen.

  7. Maak iedere dag tussen 11:00 en 15:00 een wandeling van minimaal 15 minuten

  Op dit moment kun je de meeste vitamine D opnemen. Het zal ook je slaap bevorderen omdat het lichaam beter aanvoelt wanneer het dag en nacht is.

  8. Start met mediteren

  Dagelijks mediteren zorgt ervoor dat jij je beter kan ontspannen. Dit zal ook helpen om stress te verminderen door dat bij stress het hormoon cortisol actief wordt. Hoe meer stress je ervaart hoe hoger de cortisolwaarde in je lichaam is. Door te mediteren wordt de cortisolwaarde weer verlaagd. Als ondernemer wil jij je stressniveau zo laag mogelijk houden.

  9. Maak een wandeling in de natuur

  Aan de hand van verschillende onderzoeken blijkt dat de kracht van wandelen in de natuur je stressniveau verlaagt, de kans op depressies afnemen, je neemt stress anders waar en negatieve gedachtes over jezelf nemen af. Een wandeling in de natuur kan dus helpen bij het oplossen van verschillende problemen.

  10. Drink maximaal 4 kopjes koffie per dag

  Cafeïne zorgt voor een wakker en alert gevoel. De halfwaarde van cafeïne ligt rond de 6 uur. Dit betekent dat als je om 16.00 uur 300 mg cafeïne in neemt, er om 22.00 uur nog 150mg in je lichaam aanwezig is. Dit zal zorgen voor een slechtere nachtrust. Dink je koffie daarom tot 14.00 uur.

  Kom weer in je kracht!

  Nu weet je waar je gedurende dag op moet letten, maar ook waarom. Ga je al deze tips toepassen? Dan weten wij zeker dat je je gezonder en vitaler gaat voelen en beter gaat presteren binnen je onderneming!

  Lukt het niet om een gezonder leven te lijden? Bij Aurora Vitality zijn we gespecialiseerd in het fitter en vitaler maken van drukke ondernemers. Dit doen we onder andere via online coaching.

  Online coaching geeft je de mogelijkheid om de coaching in vertrouwelijke omgeving en tijdens businesstrips te volgen. Het voorkomt reistijd en biedt flexibiliteit in het plannen van de afspraak. Een keer per vier weken vind er een fysieke afspraak plaats waarbij technieken doorgenomen worden en een health check plaats vindt. Hiermee worden resultaten bijgehouden en de kwaliteit van de online coaching verhoogt. Kom meer te weten over ons online programma >

  Meer weten over een gezond en vitaal leven?

  Wil je meer weten over een gezond en vitaal leven? Wij komen graag met je in contact!