HOME MADE ALMOND BUTTER
|
INGREDIENTEN (1 pot)
- 450 gram ongezouten amandelen
- 1 eetlepel kokosolie
- Snufje zout
OPTIONELE TOEVOEGINGEN
- Kaneel
- Ahornsiroop
- Maple syrup
- Vanille extract
HOE MAAK JE HET
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de amandelen hierover. Rooster de amandelen voor 2 tot 3 minuten in de voorverwarmde oven.
- Doe de amandelen in de keukenmachine samen met het snufje zout.
- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine tot er een smeuïg geheel ontstaat. Dit kan tot wel 15 minuten of langer duren doordat de olie in de noten vrij moet komen.
- Voeg eventueel een eetlepel kokosolie toe om het geheel nog smeuïger te maken.
- Bewaar de amandelpasta in een afgesloten pot.
TIP
- Als je een extra smaakmaker toe wil voegen aan de amandelpasta kan dit zodra de amandelpasta een smeuïge structuur heeft. Mix daarna het geheel nog een keer goed door elkaar zodat de smaakmaker goed verdeeld wordt door de amandelpasta.