SPECULAAS GRANOLA 

Bereidingstijd

·       15 tot 20 minuten + 20 tot 25 minuten oventijd

 

Benodigdheden

·       Schaal

·       Ovenschaal / bakplaat

·       Oven

 

Allergie informatie

·       Lactosevrij

·       Glutenvrij

INGREDIENTEN

  • 200 gram grove havermoutvlokken
  • 200 gram ongezouten ongebrande notenmix
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 1 schep eiwitpoeder (vanille smaak)
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels kokosolie / zonnebloemolie
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
  • 1 theelepel vanille aroma

OPTIONEEL

  • Speculaas

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de noten in kleinere stukken en mix alle ingrediënten (behalve de speculaas) door elkaar in een kom.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de mix eroverheen. Zorg dat alles goed verdeeld is over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de granola in 20 tot 25 minuten goudbruin. Roer na 10 tot 15 minuten even door de granola.
  • Laat de granola afkoelen en voeg eventueel nog kleine stukjes speculaas toe. Bewaar de granola in een luchtdichte verpakking zoals een weckpot.