TOMATENSOEP

Bereidingstijd

·       25 minuten

 

Benodigdheden

·       Pan

·       Fornuis

·       Staafmixer

 

Allergie informatie

·       Lactosevrij

·       Glutenvrij

INGREDIENTEN (4 tot 6 pers.)

  • 8 tot 10 roma tomaten
  • 3 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Verse basilicum
  • Verse tijm
  • 2 stuks groentebouillon
  • Peper en zout naar smaak

OPTIONEEL

  • Kookroom

BEREIDING

  • Maak de groente schoon en snij in stukken. Snij de wortel in plakken van +- 1 cm, pel de ui en de knoflook en snijd fijn. Snij de tomaten in blokken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en de wortel op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, de tomatenpuree, de basilicum en de tijm toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg als laatst de blokjes tomaat toe. Laat dit nog 2 minuten meebakken en voeg dan 750 ml water en de bouillonblokjes toe aan de pan. Breng aan de kook en laat voor 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
  • Haal de soep van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer tot het een glad geheel is. Zet de soep eventueel terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout of overige kruiden.